Last van Ratten - Zelf ratten bestrijden tips

Rattengif (maar niet teveel!)

Let op! Wettelijk mag je rattengif alleen binnenshuis gebruiken. Dit gif plaats je in lokdozen zodat kinderen en huisdieren er niet bijkunnen. De rat kan er wel bij en na het eten van dit gif sterft deze aan inwendige bloedingen.

Ratten bestrijden buitenshuis mag alleen met klemmen. Het aas mag niet giftig zijn. Dit om te voorkomen dat je andere dieren doodt.

Ratten klemmen

Met klemmen kun je ratten binnen en buiten vangen. Vul de klem met een goed aas zoals pindakaas. Vervolgens plaats je de klemmen waar de ratten het vaakst lopen. Het beste is om vallen te gebruiken met een kist eromheen. Zo voorkom je dat vogels of kinderen vast in de klem komen te zitten.

Professionele bestrijding

Wil je zeker weten dat je van de ratten afkomt? Vraag dan een vrijblijvende offerte bij ons op. Dierplaag Control heeft hiervoor de juiste opleidingen gevolgd en de juiste ervaring een rattenplaag te bestrijden.

Dierplaag Control is één van de eerste bedrijven in Nederland die de verplichte certificaat Integrated Pest Management 2023 (IPM 2023) kan gaan gebruiken.

Vanaf 2023 mogen alleen gecertificeerde ongediertebestrijders nog werken met rodenticiden.

Doe het niet zelf!

Bruine ratten, zwarte ratten, als je ze in of rond je woning of bedrijf hebt, dan wil je er zo snel mogelijk vanaf. De beste tip die we je kunnen geven is: ga niet zelf de ratten bestrijden met gif of klemmen, want de kans dat je een ware rattenplaag weet te bedwingen is bijzonder klein.

De meest voordelige manier van ratten bestrijden is en blijft toch de inzet van een professional. Immers, proberen ratten zelf te bestrijden kost je ook veel geld en bovendien tijd en frustratie. Bel of mail Dierplaag Control.

Kosten Ratten bestrijden

Als jezelf gaat proberen de ratten te bestrijden dan kunnen de kosten hoog oplopen. Je moet namelijk investeren in klemmen, gif, lokaas, apparatuur etc. En toch krijg je de rattenplaag dan meestal niet onder controle. Maak vrijblijvend een afspraak met Dierplaag Control. Wij komen graag langs voor een inspectie en maken vrijblijvend een offerte hoe wij de ratten effectief voor je kunnen bestrijden.

Rattenbestrijding Twente

Een initiatief van Dierplaag Control

Oude Hoevenweg 103
7671 PL Vriezenveen

0546 - 563 017
06 - 55 37 22 86