Overlast ratten voorkomen

Een rattenplaag op eigen terrein is soms zo naar dat je er misselijk van wordt. Zo is de stank in kamers door urine en poep niet meer te harden. Overal, dag en nacht kom je de ratten tegen, levend of dood. Een rattenplaag kun je dan ook beter voorkomen dan een rattenplaag bestrijden, maar hoe? Hier een aantal tips zodat je de ratten een stap voor blijft.

  1. Houd je woon- of werkomgeving altijd goed schoon. Bewaar vers voedsel en afval in goed afgesloten bakken of containers en maak regelmatig schoon.
  2. Heb je kippen of andere dieren in de tuin? Zorg ervoor dat hun voedsel geen ratten aantrekt.
  3. Pas ook op met oud brood of vetbollen voor vogels! Ratten zijn er dol op!
  4. Houd ongedierte buiten de deur. Dicht zoveel mogelijk gaten en kieren van je pand.
  5. Maak de regenpijpen en dakgoten rat bestendig. Zorg dat ratten niet via regenpijpen en dakgoten bijvoorbeeld onder je dak en zelfs op zolder kunnen komen. Denk ook aan bomen en planten om je pand.
  6. Rioolprobleem? Ratten gebruiken kapotte leidingen om in panden te komen. Laat kapotte riolen zo snel mogelijk repareren.

Is het makkelijk om zelf ratten te bestrijden?

Het is lastig om zelf ratten te bestrijden. Professionals kunnen een goede strategie bedenken en zij hebben producten die effectief zijn. Juist doordat ongediertebestrijders weten hoe ze het gif moeten inzetten zodat alléén ratten er het slachtoffer van worden. is dit meteen een stuk veiliger voor de omgeving.

Onze medewerkers weten hoeveel vallen ze moeten gebruiken, op welke plaatsen ze de valletjes moeten zetten en wat het beste lokmiddel is. Zelf ratten vangen kan wel, maar als je niet snel succes boekt, wordt de rattenplaag snel groter. Ratten planten zich razendsnel voort.

Rattenbestrijding Twente

Een initiatief van Dierplaag Control

Oude Hoevenweg 103
7671 PL Vriezenveen

0546 - 563 017
06 - 55 37 22 86