Overlast ratten voorkomen

Een rattenplaag op eigen terrein is soms zo naar dat je er misselijk van wordt. Zo is de stank in kamers door urine en poep niet meer te harden. Overal, dag en nacht kom je de ratten tegen, levend of dood. Een rattenplaag kun je dan ook beter voorkomen dan een rattenplaag bestrijden, maar hoe? Hier een aantal tips zodat je de ratten een stap voor blijft.

  1. Houd je woon- of werkomgeving altijd goed schoon. Bewaar vers voedsel en afval in goed afgesloten bakken of containers en maak regelmatig schoon.
  2. Heb je kippen of andere dieren in de tuin? Zorg ervoor dat hun voedsel geen ratten aantrekt.
  3. Pas ook op met oud brood of vetbollen voor vogels! Ratten zijn er dol op!
  4. Houd ongedierte buiten de deur. Dicht zoveel mogelijk gaten en kieren van je pand.
  5. Maak de regenpijpen en dakgoten rat bestendig. Zorg dat ratten niet via regenpijpen en dakgoten bijvoorbeeld onder je dak en zelfs op zolder kunnen komen. Denk ook aan bomen en planten om je pand.
  6. Rioolprobleem? Ratten gebruiken kapotte leidingen om in panden te komen. Laat kapotte riolen zo snel mogelijk repareren.

Kosten Ratten bestrijden

Als jezelf gaat proberen de ratten te bestrijden dan kunnen de kosten hoog oplopen. Je moet namelijk investeren in klemmen, gif, lokaas, apparatuur etc. En toch krijg je de rattenplaag dan meestal niet onder controle. Maak vrijblijvend een afspraak met Dierplaag Control. Wij komen graag langs voor een inspectie en maken vrijblijvend een offerte hoe wij de ratten effectief voor je kunnen bestrijden.

Rattenbestrijding Twente

Een initiatief van Dierplaag Control

Oude Hoevenweg 103
7671 PL Vriezenveen

0546 - 563 017
06 - 55 37 22 86